söndag 1 februari 2009

Speed Week - Gran Canaria

Mitt uppdrag på ön var att inte bli utröstad och göra ett bra jobb på golfbanan, filma golflektioner. Min egna löparplan var att på de korta lediga stunderna ta tillfället i akt och öva fart...

Jag har nästan glömt hur det var, att springa i shorts, linne, korta strumpor och ett par skor. Jag svänger ut från hotellen direkt ner på strandpromenaden, vågorna från Atlanten bryter in mot klipporna. En lätt bris av salt och tång sveper in. Jag tar ett djupt andetag och med lätta steg ger jag mig iväg. Jag var inte på jobb, jag var lycklig.
Första dagen hade jag tid att köra två pass, ett lungt morgonpass för att sen på kvällen ge mig iväg på mitt första speedpass. Det landade på 5K i 5,20 tempo, vilket är min tävlingfart på halvmaran. Helt ok, med tanke på att det är flera branta stigingar mot bergen på min rutt. Följande dagar hinner jag ut på ett pass om dagen efter att vi är klara med inspelningarna. Tiderna kommer ner till 5 min/K i slutet av veckan. Och jag landar på totalt 29K utan ett långpass. Jag är mycket nöjd eftersom jag på sista passen känner att jag kan hålla ett 5.00-tempo på träning utan att få mjölksyra.

När jag flög in över Stockholm och såg snön så log jag, för jag har fått en doft av sommaren och det var nice!

Inga kommentarer: