lördag 23 augusti 2008

Sista långpasset innan halvmaran...

Det blev nästan 18K idag, men det skulle bara vara 15K. Vädret var toppen och jag sprang i centrala Stockholm, för att känna lite på banan och var backarna finns, hur lång är södermalarstrand?

Jag kände mig lite sliten i benen efter tempopasset i torsdags, men efter 4K så var jag i ganska fin form förutom att jag inte fick upp någon speed, klockan visade 6;20 och jag kunde inte öka för att jag hade något slags håll i bröstet som gjorde ganska ont. Men, nu när jag läser om Dean Karnasezs bravader så får man bara inse att det gör ont i bland och man får helt enkelt bara ignorera smärtan, efter 8K så fick jag i alla fall upp farten till 6,00 och kunde hålla det till 10K då jag testade att öka lite, låg på 5,30-5,40, shit vad det var jobbigt, kunde hålla det tempot hela södermälarstrand fram till Västerbron, där jag fick oväntat högt tempo, eftersom jag hamnade i ett byggområde och på cykelbana där man bara fick plats med en person/cykel i bredd, vilket gjorde att jag sprang på cykelbana med typ 5-6 cyklister som snällt cyklade i mitt tempo, som säker nu var nere på 5,00. Efter 200 meter så försvann byggområdet och cyklisterna kunde cykla förbi, jag kunde pusta ut men lyckades knäcka bron i 5,40 tempo.

Jag hade inte med mig någon vätska och jag ville ta det lungt så att jag inte skulle få någon dåligt erfarenhet nu från mitt sista långpass innan loppet.
Vet att man ska vara tuff och tänka att 2 timmar det blir lätt som en plätt, men efter dagens pass så undrar jag... Jag måste verkligen ha en bra dag den 6e september om jag ska klara mitt mål.

1 kommentar:

jogga99 sa...

Fasen du, tog det där passet livet av dig, eller!?

Det var lite kryptiskt oxå med lite detaljer på slutet. Mörkar du?