lördag 9 augusti 2008

Ännu ett nytt rekord

Det är absolut säkert att min pulsklocka visar fel längd och kilometertid. Jag är ganska förvånad att den gör det eftersom jag har jämfört uppmätta längder mot klockan, men det var ju för drygt ett år sen. Och antagligen så har mitt löpsteg förändrats (förbättras?) så att den visar ca 10% mindre längd än i verkligheten. Det är ju ganska bra att det var åt det håller vilket betyder att jag har tränat mycket bättre än vad jag tror.
Speciellt i dag när jag var ute på ett kvalitetspass, skulle hålla min tävlingsfart i halvmaran i minst 4K av de 7K som jag skulle springa. Det farten är 5,40 jag sprang alla 7K i 5,04-tempo! Eftersom jag trodde att jag höll ett 5,30-5,40-tempo men klockan ljuger som sagt. Och när jag kollade upp längden på nätet så kom överraskningen, jag hade sprungit 7,7K i stället för 7K som min klocka sa. Inte så dumt.

2 kommentarer:

jogga99 sa...

Vad jiddrar du om!?

Försöker du lägga ut dimridåer eller har du ingen koll?

Det är inte för inte som du är Märkeslöpar'n; litar dullständigt på tekniska prylar istället för att gå old school. Figgemannen tex. anser att tom. pulsklockan är helt onödigt.

Tur det inte var tvärtom.

Jobarez sa...

Ja, visst är det spännande. Jag kanske dumpar klockan snart.