måndag 8 november 2010

Bonjour Paris!

Nu har jag anmält mig till Paris Marathon 2011. Och det känns så roligt! Faktiskt lite roligare än Stockholm Marathon som jag också har anmält mig till. När jag sprang förra året i Paris så var det så fantastiskt vackert och överväldigande att få springa på gatorna i kulturens huvudstad.

Paris Marathon kommer att bli mitt primära träningsmål för 2011, jag kommer nu att lägga upp en träningsperiod som ser ut så här:
Idag till 15 dec: Grundträning - försöka att få så många mil i benen på ca 3-4 pass i veckan.
15 dec till 15 jan: Pre marathon training - fartträningsprogram
15 jan till 10 april: 12 veckors marathonträning med bas i MP alltså Marathon Pace, två nyckelpass i veckan som fylls upp av distansträning.

Sen kommer jag att sätta nytt PB på marathondistansen.

Men det finns några frågetecken kring detta upplägg eftersom det bygger på fart - något som jag inte har haft tidigare och när jag har tränat fart så har jag varit nära eller har faktiskt skadat mig - både som stressfraktur i foten och muskelbristningar. Men nu är jag lite mer erfaren och känner min kropp lite bättre och tror att jag kommer att kunna genomföra detta lite mer extrema marathonträningsprogram.

Det var faktiskt väldigt längesen som jag följde ett träningsschema och det ska bli roligt att gå in i något nytt. Får väl göra av kall på jobbet lite om det blir svårt att få in all träning - det gäller ju att prioritera rätt saker - he he.


5 kommentarer:

farsan sa...

Det finns ett litet aber med upplägget...

Hur planerar du att utföra fartträningen i dec/jan om det är halt och snöigt ute?

Finns tillgång till inomhushall i närheten så bör du satsa på det, för det är en extrem skaderisk att spänna sig samtidigt som man kör i de där farterna.

Fredde sa...

Farsan, jag glömde tillägga att jag ska åka till Kenya och träna 2 månader... In my dreams.

Nej visst är det ett problem, men jag har tänkt att jag ska försöka lägga vissa fartpass inomhus.

Liz Holmdahl sa...

Vilket härligt träningsmål! Siktar själv på att göra NYC marathon om två år.
Tycker att fartträning är jättebra bara man lyssnar på kroppen. Det bästa är att man inte behöver springa så hiskligt långt de passen :-) eftersom längden kommer med distansträningen. Kroppen behöver bara vänja sig vid att hålla ett högre tempo.

Bonne chance!

Fredde sa...

Liz: Tack! Och lycka till för träningen mot NY. Jag ska också springa där någon gång.

bureborn sa...

Va kul med Paris maraton! Är själv sugen på en utlandsmara, och inte alls särskilt sugen på Stockholm.