måndag 29 november 2010

En riktigt bra träningsvecka

Sen jag började och springa 2008 så har jag inte haft några längre uppehåll från träning, som mest har det varit ett par veckor och då har det varit beroende på sjukdom. I höstas så hade jag en väldigt intensiv period med flytt och husköp, samt mycket på jobbet. Lägg till två små barn så förstår ni ekvationen (i alla fall ni som har barn och köpt hus och flyttat på samma gång). Till min fasa så har jag ett blankt hål på 2 veckor och 6 dagar.
Inte mycket att göra åt det men förra veckan har jag haft ett "full house" med träning varje dag. i alla fall om man räknar en rask promenad på 70 minuter som träning.
4 löppass och lika många konditionspass med trappmaskin eller rodd. En riktigt skön vecka, där jag har prioriterat träning. Ökade dock löplängden med 2 K från förra veckans dos, en total på 17,3. Inte så mycket för att vara en grund träningsperiod men i och med att jag lägger om min teknik för löpning på framfoten så kan jag helt enkelt inte springa längre. Vaderna säger stopp, och benhinnorna knorrar också. Och en ständig målsättning som jag har är att träna utan att bli skadad. Jag är inte rädd för att progressionen gå lite för långsamt, jag vill inte bli sjuk eller skadad och då är det bättre att ta det lite soft.
Men kroppen återhämtar sig mycket bättre denna vecka, jag har inte ont i vaderna som jag hade förra veckan då jag knappt kunde gå från skrivbordet till printern. Nu kan jag studsa nerför trapporna med en tung ryggsäck på mig. Men det har varit lite svårt att få till längden då det har tagit stopp efter ca 4-5K. Men det har säkert berott på att jag hela tiden vill testa och springa lite fortare runt 5-tempo, kondisen har sagt OK men vaderna har sagt ifrån efter 1 K.
Har inte bestämt mig för om förra veckan var en hård eller medelvecka. Vi får se i morgon. I alla fall så måste jag över 20 K denna vecka.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl en skön känsla att kunna dra igång igen när allt lugnat sig. Soffpotatisen inte har en chans i ens liv, eftersom det är så kul att få köra lite med sig själv.

Du har fått kläm på ditt träningsschema, det ser det ut som you´ve got a plan.

Fredde sa...

Jo, det är nice att få lite rull.

Anonym sa...

Sa han som varit i Nice och sprungit...