tisdag 12 maj 2009

Naturdoktorn!

I dag har jag varit med om något märkligt. För dom som inte vet så är det så att jag inte mår så bra i magen, jag var i Uganda förra året i februari och fick med mig något mer än bara sköna minnen från ett vackert land.

Nu har jag alltså mått, hur ska jag säga, inte så bra i över ett år och det känns verkligen som man borde göra något åt saken. Jag har givetvis varit på sjukhus och gjort tester, inga resultat, jag har varit hos hälsokosten och där har jag fått lite hjälp men jag har inte blivit helt bra.
Så, för någon månad sen fick jag tipset om Lars-Erik, han är naturdoktor. Min bild av en naturdoktor, det är min svåger(han är faktiskt det) som med lite humbug-metoder lyckas övertyga olyckliga människor att köpa dyra läkemedel beståendes av en molekyl utspädd med 10 000 liter vatten. Inget som är på riktigt.
Men eftersom jag inte har något alternativ så kan det ju vara kul att se vad han säger, jag kommer inte att köpa något av medicinerna han kommer att pracka på mig.

Jag kommer dit, Lars-Erik tar ett blodprov och stoppar in det under mikroskopet, pang! Med hjälp av en projektor kunde jag nu se mina egna celler, wow!, rödablodkroppar, vitablodkroppar, andra celler som såg lite konstiga ut med taggar… hmm ska dom se ut så där? Lars-Erik tycker att det inte ser så bra ut, måste vara något med levern… Nu blev det inte lika spännande, vad menar han?

Efter det tittade vi på ett blodprov som hade torkat in, där visade han ett område som det ska se ut, ett jämt mönster med svarta streck. Men bara lite till höger så kunde man hitta stora sprickor! Lars-Erik säger att det bruka kunna vara små sprickor men det här ser ju ut som Nilen! (fniss) Jag skrattade inte, vad menar han? Håller jag på att dö? Jag kände mig frisk när jag kom dig och nu mår jag inte bra. Lars-Erik berättar att jag har problem med lymfan, vad är det?

Sen fick jag lägga mig på en brist och sen tog han mig i pannan, nästippen, munnen, hakan, halsen, naveln. Sen gick han och antecknade. Sen tog han mig på pannan igen och så fortsatte det. Sen sa Lars-Erik att jag tror att du har ont här, och då skrek jag sprattlade för att komma loss från hans grepp, det gjorde jätte ont. Det är så här du behandlar din lever. Vad ska jag göra då? Svarar jag.
- Du måste sluta att dricka…apelsinjuice!
- Jaha.
- Inga ägg, ingen ost, ingen mjölk, sluta med bröd och pasta.
Lustigt nog prickar han in saker som jag konsumerar i ganska stora mängder, speciellt på kvällarna. Behandlingen fortsätter och jag börjar fundera på om han gör det här för att lura mig eller kanske är det så att han verkligen kan hjälpa mig. Ju längre tiden går desto mer övertygad är jag, det här fungerar. Lars-Erik kan nog hjälpa mig.

Och då kom vi till betalningen: Behandling 950:- ! (Det visste jag om och behandlingen/undersökningen var 1,5 tim) Mina ”mediciner” 1300:- !!! (vilken galning nu är jag rippad, håller på att backa ur)
Så här gör en slipad försäljare, Lars-Erik berättar för mig att om jag säger hur mycket jag kan betala så kan han anpassa ”medicineringen”. Då jag undrar om vad jag får för hälften säger han att då kan vi inte medicinera bukspottskörteln och det är ju inte så bra, eller så kan vi inte medicinera levern, och det är definitivt inte bra. Jaha.
Då kommer jag på att jag ska serva min bil för 14 000 kronor, för det är ett lager som är trasigt i ett hjul. Och bestämde mig för att jag är ju lika viktig att serva som min bil, så då kan jag testa det här.

Slutnota 2300:- Och vet inte om jag känner mig lurad eller om det här är mitt första riktiga steg mot slutet på min Uganda-amöba.

4 kommentarer:

Annelie sa...

Ojdå! Det var mycket pengar men hoppas det fungerar. Tänkte bara dubbelkolla, har de testat om du har amöbadysenteri? Det kan nämligen påverka levern...
Hur som helst, krya på dig!

jogga sa...

Skadad, amöba i magen, utfattig.

Desperata tider kräver desperata metoder. Du skulle kunna försörja Hollywood-läkarna och alla personliga livscoacher som ryms inom den delstaten.

Håll dig hemma nästa gång och sluta leka med ödet. Fast då åker du väl på dom dära fästingarna istället...

Fredde sa...

Annelie: Jag hoppas verkligen att det kommer att ge resultat :-) Jag har gjort en massa tester på infektionskliniken på Karolinska sjukhuset vet inte om dom har gjort test på amöbadysenteri. Vad är det? Låter inte så kul...

Jögga: En olycka kommer sällan ensam. Men jag har inga planer på att gå med Scientelogerna. Angående fästingar så måste jag gå och ta min andra spruta, där ryker 650 pix. Måste nog sälja lite fonder.

badgear sa...

Det är alltid lite intressant med såna däringa kloka/galna män och kvinnor.

Vad har du att förlora? Lite pengar, sånt skit får man ändå nya när man jobbar. Hälsan däremot är inget man kan få förnyat den 28:e varje månad.

Och bil... sånt skit, det är sånt folk använder för att köra ihjäl sig med, eller få whiplash skador. Sälj bilen och köp guld istället.

Du måste berätta vidare hur det blev när du stoppat i dig allt som herr Doktor gav dig.

Kör hårt och ha det så gott!