lördag 23 januari 2010

Kontakt med min Iphone

För er som har bestämt er för att inte gilla Iphone ska absolut inte läsa vidare.

Jag har alltid älskat Apple och Mac. När jag började jobba -95 så var det bara Mac som gällde om man jobbade med digital videoredigering. Det fanns aldrig ett val, det var självklart att använda Mac. Men sen har PC lyckats slå in en kil i den kreativa digitala världen som för min del har tyvärr blivit en oundviklig del i min värld...
Så sakta har jag vant mig med PC och krångel, ful och dåligt layout. Har även vant mig med att datorn kraschar utan orsak och det är helt OK. Vad är det? Människan är anpassningsbar med det finns gränser! För några månader sedan nådde jag en vändpunkt, jag köpte min Iphone.

Det var länge sen som jag kände en kärlek till en pryl, men Iphone och jag har inledd en mycket bra relation och Iphone har väckt min gamla kärlek till Mac. Något som säger allt är att det inte följer med någon instruktionsbok till telefonen - Manualen behövs inte. Tryck, tryck och pang. Det funkar. I går när jag gick till jobbet fick jag en uppenbarelse, jag hade själslig kontakt med min Iphone - funderade om det kanske fanns ett sätt att sätta igång musiken utan att ta fram telefonen. Mitt första spontana försök: klick,klick på headsetet... Pang, Brett Anderson går igång och mitt hjärta klappade fortare. Iphone du är min.

6 kommentarer:

Magnus sa...

MIN iPhone är nog själsligt kopplad till mig! Håller med till 100%.
By the way: Du har en award att hämta på min blogg (http://maratonresan.blogspot.com)!

Fredde sa...

Tack Magnus! Lycka till med dina mål.

Anonym sa...

Mina första 10-12 år med egna datorer var bara Mac. Sen blev det byte till PC. Och det är PC fortfarande, fast jag fortsätter att sakna mina äpplen (fast det står en gammal Performa 6400 stressad med G3 processor i källaren).

Fredde, jag vet inte om du vet, men Magnus ovan har läst 14kilos boken som inspiration. Det är lite skoj det.

Magnus sa...

Hehe! Kapp, så är det! Både iPhone- och bokfan...

Fredde sa...

Magnus: Det var väldigt roligt att höra, det inspirerar mig att det inspirerar dig :-) En bra spiral helt enkelt.

badgear: Vad beror det på att man har gått från mac till pc då man egentligen bara vill vara med mac? Min fru har en gammal mac-laptop som ser helskön ut. Kan inte slänga den trots att den nog inte är så bra att köra dagens program på.

Anonym sa...

Först var det jobbet som gjorde att jag skulle ha en PC. Och när jag väl vant mig windows så svalde jag stoltheten, för ett tag.

När jag sedan behövde ett par bärbara, en med mig och en på skrivbordet så stod jag i valet och kvalet. 2 ibookar hade kostat +20tusen. 2 pcjävlar gick att få under 10tusen.

Ska jag betala själv - då var inte valet så svårt. För de där tiotusen kan jag ha skoj, typ köpa 10 par löparskor. Eller åka på solsemester och ändå har 5 nya par löparskor som väntar därhemma.

Jävla Apple som tvingar mig den här sortens val.