måndag 15 februari 2010

Skitpass

I veckan har jag försökt att bygga upp lite styrka och speed. Inga stora mängder med träningstid men jag har en plan. I går hade jag laddat för att köra ett tempopass, 2 K uppvärmning, 8 K tröskel (5.00-tempo för mig) och 1 K nerjogg. Ett seriöst kvalitetspass.
I realiteten så blev det ett sunkigt fartlekspass, efter uppvärmningen så pallade jag kanske 1 kilometer i 5,20-tempo sen gick luften ur och jag var tvungen att jogga, va? Vad hände? Jag hämtade andan och tänkte att det här går inte nu är det bara att köra, upp i tempo. Att klaga på föret tycker jag är nybörjarmässigt, men det var inte kul att sladdra omkring i modden och inte kunna få ett ordenligt frånskjut. Jag klagar faktiskt, det var inte roligt, jobbigt, långsamt och antagligen hade jag för hög puls. Katatrof. Efter 4 K kapitulerade jag och vände om, joggade och surade för att jag inte orkade pressa på. Några fartökningar på hemvägen dövade samvetet en aning.

Vad berodde detta på? Dåligt form? Eller att jag endast hade stoppat i mig två rostade mackor till frukost och 2 varmkorvar till lunch?

2 kommentarer:

badgear sa...

Ja, oj - 5:20 i en hel km måste kännas sunkigt. Tack och lov för vintervädret, tänk om det hänt en varm sommardag?

Då hade man börjat fundera vad för slags psykedelika det fanns i den korven...

Fredde sa...

Man kan ju alltid skylla på dagsfomen. :-)