lördag 29 november 2008

Träning på lågvarv

Det låter som en klyscha att skylla på jobbet att man inte kan träna tillräckligt mycket, man kan ju spring till och från jobbet osv. Men med barn på dagis och sena kvällar med jobb blir det lite svårt att hinna med.
Men det har blivit två pass; ett morgonpass i tisdags, testade att köra ett distanspass med fem repetitioner i en backe. Sista repan kände jag att kaffeskvätten i magen började att sätta sig på tvären. Då vände jag mig hemåt, har ju läst att man inte ska köra så hårda pass på morgonen.

Idag köpte jag ett nytt batteri till min pulssändare, har egentligen inte saknat den, men det är ju lite kul och se var man ligger i ansträning. Och jag fattar inte att jag alltid ligger så hörgt i puls, jämt ligger jag i zon 4 eller 5. Enligt litteraturen ska man ligga på zon 2,3 på långpass och distans om jag skulle följa det så skulle jag vara ute på söndagspromenad i ett par timmar.

Upplägget för dagens pass var enligt Kenyansk stil - Distanspass som öppnar lugnt och sen ökar sakta farten för att efter en halvtimma ligga på mjölksyratröskeln. Så här såg kilometer tiderna ut 6,32 - 6,11 - 5,58 - 6,02 - 5,38 - 6,00 - 5,34 - 6,24 - 5,06 - 6,39 - 7,11
Som synes så sprack allt efter 5K och det blev något slags halvdan fartlek, men jag har ju tagit det väldigt lungt med träningen och inte kört några tröskelpass eller intervaller. (Det enda jag tänkte på var att det kommer aldrig att gå... maran alltså, måste jobba med psyket)

Nästa vecka kör äntligen marathonträningen igång jag tänker hoppa på 3,5 timmas programmet och se hur länge det håller, för det är ju fyra timmar som är mitt mål för maran. Apropå träningsprogrammet så såg jag mr Szalkai med sin familj vid isrinken i Vasaparken. När jag såg honom bestämde jag mig för att ge mig ut på ett pass idag. Jag var i parken med min familj och det var premiär för min son att prova att åka skridskor, det var en hit och han tyckte det var roligt. Jag har inte heller åkt på väldigt länge och jag hade faktiskt glömt bort hur kul jag tycker att det är att vara ute på isen. Det kommer att bli fler gånger och det måste väl vara lite bra träning för vristerna och stabilitet för löpningen.

I kväll satt vi och tittade på Stjärnor på is!

Inga kommentarer: