måndag 21 november 2011

Långpasset

Så härligt men ändå farligt. Jag menar om man inte vill springa långsamt utan hålla ett högt tempo, bara för att man kan. Var ute igår och sprang en halvmara, rekord för att vara på framfoten. Valde en ganska flack första mil, den andra var mer kuperad. Tycker att det är skönare att springa då det är lite böljande och ser fram emot att springa 15K i Ursvik som är mitt nästa mål när det gäller längre pass. Känns skönt att ha kickat igång igen. Det pirrar och värker i benen, min vilopuls har gått upp(!) hade 78 slag nu i eftermiddag. Antagligen för att jag tog ut mig lite för hårt. Somnade först kl 03.00 inatt. Men det kan det vara värt.
Vad är det då som har fått liket att skaka i gång igen då? Jo, det är min kompis från förr som har gett mig en skön 40-års present... Anmälan till BAMM 2012 50K. Stod där på 40-års festen och beklagade mig lätt över att jag inte tyckte att maran var någon riktig utmaning längre. Nu har jag inte det problemet längre.
Och jag funkar inte utan en utmaning har jag märkt, nu har jag det och kan äntligen motivera mig och fokusera på träning också förutom jobbet och familjen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

40 is the new 60 ;)

Fredde sa...

Hur tolkar man det??