måndag 8 mars 2010

Självömkan

Så fort jag kom upp i en bra träningsmängd så sa det pang! Sjuk. Shit. Nummer ett så är det så jobbigt att vara sjuk. Hosta, snörvla och hålla på. Jag tog det lungt första dagarna men det blev bara värre. Förskylningen har eskalerat i helgen och jag låg uppe på nätterna och hostade. Blev utkörd ur sovrummet för jag lät så mycket:
- Gå upp och ta hostmedicin!
Satt uppe och tittade på dokumentärer, det var intressant.
Knaprade alvedon till jag somnade om.

Idag är jag inte sjuk, men inte frisk. Kanske lite lubb i morgon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trist det där med förkylningar och sånt. Ibland kan dom jäklarna krypa på en när man ökar träningsmängden för mycket under en period. Immunförsvaret kanske försvagas av den för raskt ökande träningsmängden, eller så har man ett sedan tidigare försvagat immunförsvar som bara tål en viss mängd stress (löpning är stress för kroppen, även om man använder löpningen som mental avstressning).

Å så finns det elaka människor i omgivningen som älskar att smitta ner en. Eremitliv är därför en option. Ett bra val för då slipper man storhandla, byta blöjor, prata med folk i onödan (man vill spara krafterna till löpningen), man får ligga mitt i sängen osv.

Listan kan göras hur lång som helst.

Vitamin D, egentligen ett hormon, är i ropet, är kanske en hjälp när det gäller att stärka immunförsvaret. http://paleofriend.org/2010/03/08/major-breakthrough-in-vitamin-d-research/

Run softly and carry a beagle!

farsan sa...

Du kan ju inte springa omkring och vara sjuk hela tiden!

Det har jag redan provat och vet att det inte funkar.

Såna här sjukdomsår, som alla verkar få, är enligt min hemmasnickrade teori bara ett sätt för kroppen att protestera och bromsa upp för att det har gått för fort fram den sista tiden. Och då menar jag inte sista tiden typ senaste månaderna. Nä, det handlar mer omm att man haft en eller två säsonger där det framåt. Sen kommer ett år då immunförsvaret inte är vad det var och man drar på sig allt och försöker omedelbart komma upp på samma nivå så fort man är frisk igen. Sen är cirkeln igång.

Jag kör oxå 2000mg D-vitamin om dagen för mitt immunförsvar.

Fredde sa...

Tack för kommentarerna badgear och farsan.
Jag hade det nästan på känn att jag skulle åka dit rejält. Det kanske inte var så smart att köra ett hårt pass när man känner sig lite hängig. Men jag tänkte att jag kommer nog att bli sjuk vare sig jag tränar eller inte så varför låta bli? Visst kan anledningen vara att jag äntligen fått upp en hyffsad träningsdos, men det kan nog lika gärna bero på mina söta men ack så snoriga barn, som gett mig mer än bara vakna nätter med hämtande av mjölk mm.

När det gäller vitaminer och kosten så överlåter jag det helt till min hokuspokusdoktor. Han kollar på min tunga och säger aha. Sist klämde han på mina smalben och under foten, det gjorde så ont att jag höll på att kravla mig ner från britsen:
- Bukspottskörten måste vi göra något åt, var hans kommentar.
Jag ska titta på burkarna vad det är jag äter, listan kommer att bli lång.