fredag 16 oktober 2009

Säsongen är slut - Nya mål för 2010

Jag hade tänkta att avsluta säsongen med att springa in ett nytt PB på milen. Men Hässelbyloppet som jag skulle ställa upp i var fullbokat och hade ingen reservlista, jag har lärt mig en till sak, anmäl dig i tid till de lopp du vill vara med i.
Därför har jag anmält mig till Stockholm Marathon för andra gången, nu ska jag lyckas ta mig igenom loppet under fyra timmar. För att göra utmaningen lite större har jag även anmält mig till Paris Marathon som startar den 11e april. Det ska bli roligt, min syster som bor i Paris har redan börjat att fundera på hur supportgruppen ska se ut. Min fru älskar att jag ska springa i Paris så vi får åka ner och möta våren i romantikens hemland.

Säsongen får sammanfattas med att maran var mycket värre än vad man kunde befara, tiden var av ingen vikt, att jag kom i mål var allt. Men målet var inte nått. När det gäller Stockholm Halvmarathon så överträffade jag mig själv och sprang in på 1,45,00 - fem minuter under mitt uppsatta mål och mer än 10 minuter bättre än förra året, YES!

Nu känner jag mig redo för en ny hårt träningsperiod och jag vill att nästa år kommer att innehålla fler tävlingslopp än i år: Paris och Stockholm Marathon, Stockholm Halvmara, ett millopp och sedan någon ny typ av utmaning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hepp och pepp! Hur ser vinterträningstänket ut, ska du mala sönder Linnea IF?

Ett kungarike för en plan!

Fredde sa...

Vi får se, jag har inte lagt upp den ännu. Får se om jag platsar i IF Linnea, dom har inte kastat ut mig ännu. Men jag måste nog ta fram en plan snart om jag ska palla två maror på två månader, nästa vår. Målet att springa under fyra timmar.

Anonym sa...

Antagligen gör en plan underverk för slutresultatet. Fast man måste ha ett mål av något slag. Själv trodde jag det räckte med att vara snygg för att springa fort, men si det fungerade inte så. Eller så är jag fortfarande ful.

Som med vikten. När man visste vart man skulle och fick verktygen för det. då gick det ju lätt som en plätt.

Detsamma gäller nog löpningen, misstänker jag (ser mig oskyldigt omkring..).

Håller på och filar på en plan som inbegriper att kroppen ska orka, att inte gå sönder, sikta på sub45 på milen (med en träningsplan) och plocka med mig det tempot på allt längre sträckor.

Mitt plan är nu inne på nionde dagen (oj, snart tio dagar! nästan en evighet ju...) och still going strong.

Två maror på två månader fixar du. Och fyra timmar betvingar du, du är tillräckligt snabb för det på milen.