söndag 9 augusti 2009

Detox!

Sista dagen på semestern. Det brukar vara en känsla av ångest och vemod som smyger sig på de sista dagarna av semestern, men inte i år, det ska bli kul att sätta igång med jobbet.
Jag har varit medvetet näst intill helt frånvarande från Internet hela sommaren, och det har varit en toppengrej. Istället för att glugga på en massa bloggar och kikandes på sin egna träningsstatistik har jag varit ute och påtat i rabatten eller suttit och diskuterat över några glas rött. Förresten, det har nog blivit en hel del glas av det goda i sommar. Den perfekta kvällen i stugan har börjat med att jag marinerar några köttbitar och tar fram en iskall Norrlands Guld och sätter mig tillrätta vid grillen och har en liten pall som bord för köttet och biran. Finalen på min semester bestod av en sammankomst av några gamla lumparkompisar, vi brukar ses en gång per år och snacka om allt från lumpen till barnuppfostran. Givetvis blir det en del att dricka och som småbarnspappa så ska jag erkänna att jag inte längre är så bra på festa. Men det blev tillräckligt för att ta det beslut som jag tänkt på någon månad nu:
Seriös Detox! Likt tidigare kroppsliga projekt som jag pysslat med så har jag ett nytt uppdrag: Driva ut alla onödiga och farliga gifter ur kroppen. Hur gör man? Hur kan man mäta en förbättring osv. Ingen aning. Men vad som är kul är att jag har något nytt att fundera kring. Och hur går löpningen? Bra, men det har endast legat på en låg nivå. Nu är det dags att trappa upp träningsdosen inför mitt nya mål: Stockholm halvmarathon sub 1'50.

Inga kommentarer: